Bedrijfs- en promotiekleding Cottover

Collega’s en werknemers in een nieuw jasje steken? Bij Zedd vind je een ruim aanbod bedrijfs- en promotiekleding in allerlei kleuren, materialen en stijlen. Omdat we onze impact op mens en milieu zoveel mogelijk willen beperken, werken we graag met het duurzame textielmerk Cottover.

De uitgebreide collectie van Cottover bestaat uit basisstukken zoals T-shirts, sweaters en polo’s, maar ook uit tassen en rugzakken. Zedd zorgt voor de bedrukking of borduring. Zo prijkt je logo of opdruk op een item dat gekeurd is door vier labels* die een sociaal verantwoord en milieuvriendelijk productieproces garanderen.  

*Fairtrade, GOTS, Nordic Ecolabel & OEKO-TEX

Cottover kiest voor textiel uit biologisch katoen

In geen enkele landbouwtak worden er zoveel pesticiden gebruikt als bij katoenteelt. Aangezien katoenplanten gevoelig zijn voor ziektes en plagen, worden ze vaak (al preventief) behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen.

De kleding van Cottover wordt gemaakt met gecertificeerd biologisch katoen. In biologische katoenteelt worden er geen chemische meststoffen gebruikt of synthetische pesticiden ingezet. Ook mogen gewassen niet genetisch worden gemanipuleerd.

Fair én fairtrade

De kleding van Cottover is fairtrade: de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun katoen, en er gecontroleerd wordt op kinderarbeid. Daarbovenop zetten fairtradeorganisaties ook extra projecten op die de sociale en economische ontwikkeling van de regio’s stimuleren. Zo investeren ze in schoolmateriaal, waterhouders voor dieren en gratis oogonderzoeken voor werknemers en hun familie.

Eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden

gekleurde t-shirts Cottover

Als duurzaam kledingmerk eist Cottover dat er goede arbeidsomstandigheden zijn in elke stap van het productieproces.

Zo garandeert het merk een veilige werkomgeving en correcte verloning aan haar werknemers. Hiervoor kregen ze het label Global Organic Texile Standard (GOTS) , een internationaal ecolabel voor kleding en textiel. Gots garandeert een volledige traceerbaarheid in de productieketen en goede arbeidsvoorwaarden.

Bij Zedd engageren we ons om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. In ons assortiment hebben we ook een ruim scala aan duurzame relatiegeschenken.


Meer weten over ons aanbod duurzaam textiel? Meteen een bestelling plaatsen? Neem contact op via het formulier.

Contacteer ons

+32 3 328 08 50
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.